nakon odbijanja prijedloga

Milićević: Proglašenje stanja nesreće ugrozilo bi socijalni status građana

Jelka Milićević
12.11.2020.
u 19:00

Proglašenje stanja prirodne nesreće u FBiH ugrozilo bi socijalni i društveni status građana, istaknula je predstavnica Federalnog stožera civilne zaštite Jelka Milićević, inače federalna ministrica financija.

Nakon što je Federalni stožer civilne zaštite odbacio prijedlog Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva o proglašenju stanja prirodne nesreće na području FBiH, Milićević se obratila medijima s pojašnjenjem.

"Svjesni smo da su brojke zabrinjavajuće. Svjesni smo pojačanih napora u Kriznom stožeru Federalnog ministarstva zdravstva, ali i situacije u okruženju. Pomno smo razmotrili zahtjev Kriznog stožera Federacije BiH i vratili smo se u ono vrijeme kada smo imali stanje prirodne nesreće u FBiH, u trećem mjesecu ove godine, a koje je pripremilo građane da prikupe informacije i nauče se štititi od virusa. Krizni stožer FBiH je izričit u tome da se proglasi stanje prirodne nesreće, ali poslali smo im poruku da nisu sami. Naprosto, u ovom trenutku to je nešto što bi ugrozilo socijalni status stanovnika FBiH, odnosno BiH", kazala je Milićević, piše Klix.ba. 

Ona se osvrnula i na događaje u europskim zemljama, a koja su uslijedila nakon uvođenja represivnih mjera. Kako je istaknula, bilo kakva prosvjedna okupljanja nezadovoljnih građana bi samo ubrzala širenje koronavirusa.

"Mi smo svo vrijeme tijekom ljeta tražili od zdravstvenih institucija da sagledaju sve svoje kapacitete. Iz proračuna smo im pružili podršku i govorimo o brojki od 300 milijuna KM u 2020. godini. U FBiH su svi prihodi od poreza pali za 15 posto i rekla bih da je Vlada FBiH odgovorila svom zadatku", dodala je Miličević istaknuvši kako je ova pandemija prije svega zdravstvena, pa onda ekonomska i socijalna kriza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?