banja luka:

Ministar Čordaš osigurao sredstva za uređenje crkve na Petričevcu

crkva
11.10.2016.
u 18:30

Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš i gvardijan Franjevačkog samostana Petrićevac fra Dujo Ljevar potpisali su, danas, Ugovor kojim će biti osigurana sredstva za unutarnje uređenje crkve svetog Ante Padovanskog na Petrićevcu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Čordaš i Ljevar ovom prilikom su razgovarali o radovima koji su do sada realizirani, te su se osvrnuli na pomoć Ministarstva koja je pružena proteklih godina.

„Ministarstvo već nekoliko godina, u skladu s raspoloživim sredstvima, pruža podršku realizaciji pojedinih faza obnove crkve, a Ugovor, koji smo danas potpisali, samo je nastavak uspješne suradnje, koja je do sada dala odlične rezultate“, rekao je Čordaš.

On je dodao da pojedini projekti, kao što je ovaj, zahtijevaju kontinuiranu podršku, jer zbog svog obima i kompleksnosti ne mogu se završiti tijekom jedne godine.

„Svake godine, kada se završi neki novi dio radova, ljudi su uvjereniji da ovo nije projekat koji je započet i koji će biti zaboravljen. Sada je već sasvim jasno da se u Ministarstvu pažljivo biraju projekti koji će imati dugoročni utjecaj na povratak izbjeglih i raseljenih, a upravo takav je projekat obnove crkve na Petrićevcu. Ova crkva je veoma značajna za Hrvate u Banjoj Luci, a sam proces obnove vratio je ljudima vjeru u to da nisu zaboravljeni od nadležnih institucija. Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe prati projekte koje realizira i nastojimo, kada god je to moguće, projekte koje smo započeli dovesti do kraja“, istaknuo je Čordaš.

Gvardijan Ljevar zahvalio se na dodijeljenim sredstvima, te je ministra upoznao o radovima koji će biti realizirani. On je dodao da je obnova crkve na Petrićevcu jedan od prioritetnih projekata za hrvatski narod u Banjoj Luci, te je izrazio zadovoljstvo što je Ministarstvo prepoznalo značaj Projekta.

Potpisivanju Ugovora su nazočili su savjetnici ministra Marija Rapo i Pero Josipović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije