sastanak

Ministar Radončić i direktor Galić razgovarali o novim mjerama u zaštiti državne granice

Migranti
28.02.2020.
u 17:07

Povodom najava da je Republika Turska odlučila otvoriti granice i tako pustiti migrante ka zemljama Europske unije, direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić sastali su se 28. veljače 2020. godine i razgovarali o stanju na državnoj granici, s naglaskom na istočnu granicu, kao i o mjerama koje je potrebno poduzeti kako bi se što učinkovitije odgovorilo na pritisak ilegalnih migranata.

Iako su svi raspoloživi ljudski i materijalno-tehnički resursi preraspoređeni na istočni i sjeveroistočni dio granice, direktor Galić kazao je da će se dodatno vršiti preraspoređivanje policijskih službenika GPBiH po svim linijama rada u cilju zaštite državne granice i da je dodatni broj policijskih službenika već upućen na istočni dio granice, uključujući i mobilne jedinice GPBiH. 

Uz navedeno, razgovarali su i o neophodnosti povećanja podrške drugih policijskih agencija u nadzoru graničnog pojasa. Trenutno GPBiH pomoć u nadzoru državne granice pružaju službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Državne agencije za istrage i zaštitu i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske. 

Ministar Radončić je kazao kako će GPBiH i nadležne bh. institucije u svom radu imati punu podršku Ministarstva sigurnosti BiH te naglasio važnost unapređenja koordinacije i uključivanje svih razina vlasti za učinkovitije upravljanje migrantskom situacijom u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije