posjeta

Ministar unutarnjih poslova Kraljevine Švedske Anders Ygeman posjetio SIPA-u

SIPA
23.02.2016.
u 14:46

Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) posjetio je danas ministar unutarnjih poslova Švedske Anders Ygeman sa suradnicima i sastao se s direktorom SIPA-e Pericom Stanićem.

Sastanku je prisustvovao i veleposlanik Švedske u BiH Fredrik Schiller, te zamjenik direktora SIPA-e Đuro Knežević i šef Odsjela za spriječavanje i otkrivanje organiziranog kriminala Žarko Kalem.

Direktor SIPA-e izrazio je posebno zadovoljstvo i zahvalio ministru Ygemanu na posjeti, koja će doprinijeti razvijanju i jačanju partnerskog odnosa između policijskih organa, priopćeno je iz SIPA-e. 

Na sastanku je razgovarano o aspektima rada SIPA-e, njenoj ulozi u sigurnosnom sistemu BiH, kao i o aktuelnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu, s akcentom na borbu protiv terorizma kao globalne prijetnje i svih vidova organiziranog kriminala.

Tema razgovora bile su aktivnosti SIPA-e u vezi s problematikom odlazaka bh. državljana na strana ratišta i realizirane operativne akcije kodnih naziva „Damask“, kao i predmeti iz oblasti organiziranog kriminala, a posebno neovlaštenog prometa opojnim drogama i oružjem, te koruptivnih krivičnih djela.

Naglašena je potreba suradnje svih relevantnih organa na nacionalnom i međunarodnom nivou i kontinuirana razmjena obavještajnih podataka i informacija, kako bi se zajednički odgovorilo na najsloženije sigurnosne izazove današnjice, s posebnim akcentom na proaktivno djelovanje.

Na sastanku su precizirani modaliteti i pravci buduće suradnje, a obostrano je konstatirano kako je dosadašnja suradnja između SIPA-e i relevantnih organa Švedske bila izuzetno uspješna, te kako će u idućem periodu biti dodatno unaprijeđena. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije