susret

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta RH Dr. sc. Predrag Šustar u Vladi HNŽ

Herceg
05.05.2016.
u 10:05

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ susreo se danas s dr. sc. Predragom Šustarom, ministrom znanosti, obrazovanja i sporta u Vladi Republike Hrvatske koji je sa suradnicima u posjetu Hercegovačko-neretvanskoj županiji.
Predsjednik Herceg upoznao je ministra Šustara s aktualnostima u radu Vlade, na poseban način ističući aktivnosti u oblasti obrazovanja, koje je u isključivoj mjerodavnosti Županija.  Na poseban način naglasio je potrebu reforme srednjeg strukovnog obrazovanja, pitanje nakladništva odnosno visoke cijene i česte promjene udžbenika, što značajno financijski opterećuje roditelje. Zahvaljujući ministru Šustaru na potpori različitim projektima u HNŽ koji su realizirani ili je njihovo realiziranje u tijeku uz potporu Vlade Republike Hrvatske, predsjednik Herceg istaknuo je potporu Sveučilištu u Mostaru, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, studentskim domovima, očuvanju kulturne baštine, medijima, te institucijama kulture i prosvjete.
Ministar Šustar kazao je kako postoji izražena volja Vlade Republike Hrvatske za nastavak podupiranja projekata od interesa kako za Hrvate tako i sve građane BiH. Naglasio je i to kako je u Hrvatskoj u tijeku javna rasprava o provedbi cjelovite kurikularne reforme, koja uz ostalo uključuje bitnu promjenu načina ocjenjivanja i vrjednovanja. Također, izrazio je i nadu kako će se rezultati reforme moći primijeniti i u BiH, u čemu su svakako otvoreni za suradnju i razmjenu iskustava.
Sastanku su pored predsjednika Hercega, bili nazočni akademik Jakov Pehar, predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH, koji je govorio o radu i planovima Akademije, te Dragan Matijević, konzul RH u Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije