Vijeće ministara BiH

Ministarstvo obrane BiH uspješno provodi 'perspektiva' program

osbih
28.03.2019.
u 12:00

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je danas na sjednici Informaciju o implementaciji „Perspektiva“ programa tranzicije i zbrinjavanja otpuštenog personala i implementaciji Politike zaštite mentalnog zdravlja i psihosocijalne asistencije u Ministarstvu obrane Bosne i Hercegovine i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine u 2018. godini. 

Dana je podrška naporima i aktivnostima Ministarstva obrane BiH u provođenju programa „Perspektiva“ i Politici zaštite mentalnog zdravlja i psihosocijalne asistencije u 2019. godini.

Ministarstvo obrane više od pet godina uspješno provodi vlastiti "Perspektiva" program tranzicije i zbrinjavanja vojnog osoblja otpuštenog u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama BiH, a uslijed ograničenja godina starosti i dužine vojne službe. U razdoblju od 2014. do 2018. odobrena su 233 projekta, najviše u oblasti poljoprivrede (125) i biznisa (97).

Istovremeno, ovo ministarstvo od 2016. godine uspješno provodi politiku usmjerenu na izgradnju i jačanje kapaciteta u oblasti zaštite mentalnog zdravlja i psihosocijalne asistencije pripadnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH. U prošloj godini 96 pripadnika uspješno je prošlo proces psihosocijalne asistencije i relaksacije, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije