SARAJEVO

Ministrica Gudeljević razgovarala sa novoimenovanom veleposlanicom Francuske u BiH Cristine Toudic

20.01.2021.
u 15:15

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević primila je danas u Sarajevu u nastupni posjet novoimenovanu veleposlanicu Republike Francuske u BiH Cristine Toudic.

Gudeljević je informirala veleposlanicu Toudic o brojnim nadležnostima Ministarstva civilnih poslova, posebice istaknuvši ulogu koju Ministarstvo ima u borbi protu pandemije COVID-19.

Tijekom razgovora iskazana je obostrana zainteresiranost za potpisivanje sporazuma o suradnji u brojnim područjima, a prije svega u području socijalnog osiguranja između naše dvije države. Ministrica Gudeljević podsjetila je da se očekuje ratificiranje potpisanog sporazuma o suradnji u području kinematografije između dvije zemlje i pozvala na njegovu primjenu nakon ratifikacije.

Francuska veleposlanica Cristine Toudic podsjetila je da Francuski centar za kinematografiju financira snimanje nekomercijalnih filmova, posebice filmova koje će režirati žene. Založila se za pokretanje inicijativa za suradnju u svim područjima gdje Ministarstvo civilnih poslova BiH ima nadležnosti.

Ministrica Gudeljević i veleposlanica Toudic razgovarale su i o mladima, ulozi Ministarsva u RYCO čemu je veleposlanica Toudic dala iznimnu potporu. Gudeljević i Toudic su zaključile da ovo područje može biti jedno od prioritetnih u odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Francuske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije