Udruga nezaposlenih u BiH će u srijedu održati mirno okupljanje

Mirno okupljanje poziv je zastupnicima da pri isteku mandata nešto naprave

Nezaposlenost
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
21.07.2014.
u 16:31

Iz Udruge pozivaju sve one koji su nezaposleni da im se pridruže

Udruga nezaposlenih u BiH će u srijedu, 23.srpnja u 12.00 sati, u povodu zakazane sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, održati mirno okupljanje ispred zgrade Parlamenta FBiH. 

U priopćenju se navodi da će tom prilikom uputiti apel svim zastupnicima koji će tog dana na dnevnom redu ispred sebe imati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima, „da napokon urade nešto korisno za građane, u svom mandatu koji je na izmaku“. 

- Svi znamo u kakvom stanju se nalaze građani BiH. Iz dana u dan svi slušamo koliko mladih ljudi je nezaposleno, koliko njih ne vidi perspektivu u ovoj zemlji i koliko ih svakim danom napušta BiH u potrazi za poslom i nekim boljim životom - navodi se u priopćenju. 

Dodaje se da je mirno okupljanje još jedan poziv onima koji sjede u zastupničkim klupama da naprave napokon, barem jedan pravi korak i podrže donošenje prijedloga Zakona o doprinosima. 

Iz Udruge pozivaju sve one koji su nezaposleni, koji su nezadovoljni svojom plaćom i statusom, svojim mirovinama i cjelokupnim stanjem u društvu, da im se u srijedu, 23. srpnja u 12.00 sati pridruže ispred Parlamenta FBiH na mirnom okupljanju, na kojem će se još jednom zajedno pokušati izboriti „za neku sretniju, ekonomski i socijalno sigurniju budućnost“. 

Komentara 1

BO
Bosnjak
17:31 21.07.2014.

Masta moze svasta. Novac pada iz neba ! Rad mora da ima smisao. A to je malo rada a puno para. Njemacka istrazivanja pokazuju da omladina u BiH ali i u CG masta o toj vrsti posla - dok sjede satima uz kafu u kaficima, telefonom zele da obavljaju posao i zaradjuju. Stres je definitvno iskljucen. Znaci udobno i ugodno cak i uz podrsku roditelja.Tercijalna zanimanja i rad u fabrikama su klasificirana kao niskostalezna.Ako vec onda samo visoke skole i naravno visoke place. Tako da svi studiraju. Zasto bi neko u BiH "morao" da kao u Madjarskoj ima placu od 250 €. To je nepojmljivo, zar ne ?? Voziti biciklo je smjesno i ponizavajuce. Samo dolazi u obzir auto ! Ali cak ne bilo koje marke, obicno VW ili Audi, BMW kao primarni predstavnici bujne maste, tako da ispred oronulih kuca u BiH se mogu umjesto traktora i alata za rad naci parkirana u prosjeku bolja auta od ekonomski jacih zemalja. Parola "sa dobrim autom je problem rijesen ili iz auta izgleda svijet puno lijepse". Obicno i navodno za poredjenje standarda se uzimaju standardi razvijenih zemalja zapadne Europe ali nikako zemalja put Bugarske, Slovacke, Poljske, Estonije i dr JER su oni navodno u ocima omladine BiH manje razvijeni i s tim manje interesantni. Prije nego li odete na to okupljanje pocistite ispred sopstvene kuce, okopajte kukuruz u basti jer to nije sramota, ne bacajte smece po koritima rijeka, parkovima i ulicama, ne sjedite po kaficima po citav dan, ne razvaljute saobracajne znakove, posao koji radite, radite sa odgovornoscu, ne oslanjate se ne na nekog drugog, ne kupujete ocjene po skolama, ne poredite se sa neuporedivim, samoinicijatovno se angazujte i ne spavajte do podne i onda ce stvari vec puno biti bolje.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?