MOSTAR

Mirovna konferencija na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru

19.09.2023.
u 16:47

U povodu obilježavanja međunarodnog dana mira i dana UWC pokreta, Koledž u Mostaru u četvrtak, 21. rujna, organizira cjelodnevnu Mirovnu konferenciju.

Mirovna Konferencija s fokusom na temu izgradnje mira će obuhvatiti i pitanja koja se tiču promoviranja različitog i inkluzivnog okruženja te poticanja i razvoja jedne šire međunarodne perspektive.

"Stvaranjem jedne dinamične platforme, konferencija ima za cilj omogućiti da osnažimo i inspiriramo  jedni druge, kao i da doprinesemo pozitivnim promjenama u okviru naše zajednice", kažu iz Koledža u Mostaru.

Pored niza radionica za mlade na temu mira i pomirenja, među kojima su radionice o održivom miru, ulogama škole i roditelja u BiH u kreiranju bolje budućnosti, te razgovori o koegzistenciji i nenasilnoj komunikaciji, program konferencije obuhvaća dvije značajne panel diskusije koje će se održati u Narodnom Pozorištu Mostar s početkom u 10,45 sati.

Prva panel diskusija obuhvaća temu "Obrazovanje u izgradnji mira", s obraćanjem počasnog gosta konferencije Faitha Abioudina, izvršnog direktora međunarodnog  UWC pokreta, te gostima: Dženana Gološ (Federalno ministarstvo obrazovanja), Ioannis Piliouris (OESS BiH), Faith Abioudin (izvršni direktor UWC pokreta), Sonia Rawat (direktorica UWC Mostar).

Druga panel diskusija na temu "Izgradnja mira – iskustva iz Mostara" će predstaviti paneliste: Vernesa Volodera (Nansen Dijalog Centar Mostar), Borisa Filipića (AbrašRadio), Marinu Đapić (Mostar Street Art Festival), Jasminu Kazazić (Mostar Rock School) i Miu Babić (Muzej Ratnog Djetinstva Sarajevo).

Kompletan program Mirovne Konferencije u Mostaru, je dostupan na službenoj stranici UWC Mostar – www.uwcmostar.ba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?