u suradnji sa Udruženjem građana „Fojničani-Maglaj“

Misija OSCE-a organizirala posjetu Zemaljskom muzeju za djecu iz Žepča i Maglaja

posjet
09.06.2016.
u 18:14

 Misija OSCE-a u BiH, u suradnji sa Udruženjem građana „Fojničani-Maglaj“, organizirala je danas posjetu Zemaljskom muzeju BiH u Sarajevu, za 50 učenika i nastavnika Osnovne škole „Fra Grga Martić“ iz Žepča, osnovne škole iz Maglaja, kao i područnih škola u Bradićima i Tujnici.

Ova posjeta djece glavnom gradu je imala za cilj promoviranje kulturoloških vrijednosti i jačanje tolerantne sredine u općinama Maglaj i Žepče.

Tijekom posjete, učenici i direktori škola imali su priliku da se sastanu s veleposlanikom Jonathanom Mooreom, šefom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

- Moramo raditi na tome da se djeci pruži prilika da se što češće sastaju i uče jedni od drugih - izjavio je veleposlanik Moore.

- Djeca su posjetila Muzej, koji u našim učenicima svaki put probudi nadahnuće. U učionici, oni kroz svoje pismene radove i crteže, na kreativan način predstavljaju svoje utiske - rekao je Ivo Bilonić, direktor Osnovne škole „Fra Grga Martić“ iz Žepča. 

Osman Mujdža, direktor osnovne škole iz Maglaja izjavio je da je ta škola veoma uspješno surađivala s Misijom OSCE-a u BiH i do sada.

- Ova aktivnost omogućit će djeci, ne samo da se upoznaju s kulturnim i istorijskim nasljeđem BiH, već i da uspostave blizak međusobni odnos - izjavio je Mujdža.

Jačanje međunacionalne suradnje i tolerancije u lokalnim zajednicama važan je element ove posjete.

- Želimo dati doprinos razvoju kulture mira i stvaranju boljih uslova za one koji žive u ruralnim područjima - kazao je Davor Šupuković, član Upravnog odbora Udruženja „Fojničani-Maglaj“.

Organizacija ove posjete predstavlja dio nastojanja Misije OSCE-a da stvori bolju povezanost između škola i lokalnih zajednica, kroz obrazovanje o raznolikosti naroda, religija i tradicija u BiH, kao izvoru bogatstva i ponosa,  a ne izvoru nepovjerenja ili sukoba, priopćeno je iz Misije OSCE-a u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?