Duhovni susret

Mladi općine Grude slušali predavanje na temu korizme

27.02.2016.
u 07:00

Vjernici s područja općine Grude, među kojima je bilo mnoštvo mladih, članova Vijeća mladih općine Grude, sudjelovali su na duhovnom, molitvenom susretu u župnoj crkvi svete Katarine u Grudama. Održano je predavanje o temi korizme u kojem se grudski župnik fra Stanko Pavlović osvrnuo na ovo sveto razdoblje.

- U korizmi se mnogi odriču nekih zadovoljstava bez kojih “ne mogu”, oslobađaju se od grijeha. Sve to kako bi pripravni dočekali Isusovo uskrsnuće. Motiv našeg odricanja treba biti ljubav prema Gospodinu. U ovom vremenu, odrecimo se djela koja nekome mogu naštetiti, ne činimo drugima ono što ne želimo da nama drugi čine. Mnogo puta govorimo bespotrebne, neargumentirane stvari i tako nekoga rastužimo, a samim time postajemo grešniji. Prestanimo to činiti i okrenimo se molitvi koja je uistinu potrebna i koja je zalog vječnoga života, kazao je fra Stanko.

Nakon predavanja održano je klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu. Pjevao je Mali zbor “Sveta Kata”. Nakon duhovnog susreta, ispred crkve članovi Vijeća mladih upoznali su nazočne sa svojim radom od osnutka sredinom 2015. do danas.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?