mostar

​Mladić iz Mostara osumnjičen za pljačke crpki u Konjicu i Međugorju

sc
13.01.2017.
u 19:00

Nakon višemjesečne istrage, policija sumnja da je Mario B. (27) iz Mostara jedan od dvojice razbojnika, koji su lanjskog 7. kolovoza u međugorskoj Ulici majke Terezije br. 24, uz prijetnju automatskom puškom i pištoljem otuđili novac od djelatnika benzinske crpke „Oil Međugorje“, u iznosu od točno 5.453,99 KM, doznaje Pogled.ba iz MUP-a HNŽ.

Pljačkaški pohod su započeli oko 23.45 sati u Konjicu, kada su maskirani došli na crpku “Delta Oil”.

- Bili su naoružani puškom i pištoljem iz kojeg su vlasniku Tahiru Baliću pucali u obje noge tražeći novac. U trenutku pljačke na konjičkoj benzinskoj postaji su osim njega bila još dva radnika koji nisu ozlijeđeni. Ukrali su oko 500 maraka pa pobjegli. Međutim, tu se nisu zaustavili. U trenutku razbojstva na postaji se nalazila Jasmina Kavazović, inače kćer poznatog lokalnog ugostitelja, koja je točila gorivo u terenca. Prijeteći oružjem, razbojnici su sjeli u njezin Hyundai Tucson i pobjegli u pravcu Mostara- pričali su šokirani svjedoci.

Dva sata kasnije, oko 1.40 sati, isti pljačkaši su počinili novo (ne)djelo. Ovaj put su se zaustavili na benzinskoj postaji “BC Oil” u Međugorju. Ponovno su koristili vatreno oružje pucajući u zid. Radnici su im u strahu za život predali novac, a razbojnici su se udaljili u prethodno otetom terencu, koji je sutradan ujutro, oko 8.45 sati, i pronađen napušten u mjestu Maloševići, južno od Mostara. Kasnije su ključevi zatečeni u jednom drugom vozilu, a što je policiji bio prvi trag.

Kćer ranjenog vlasnika benzinske postaje “Delta Oil”, rekla je kako su njezin otac i Jasmina Kavazović doživjeli veliki šok.

– Sve se odigralo jako brzo, a u trenutku pljačke otac i radnici su bili u uredu benzinske, a Jasmina ispred. Razbojnici su iznenada upali kod njih i čim je otac izašao pucali su. Srećom, nisu pucali iz puške. Ne znamo još odakle su stigli pljačkaši, kazala je Balićeva kći. Prema snimkama video nadzora s ove postaja, jedan od razbojnika je s očitom ubilačkom namjerom ciljao u Balića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije