obrana

Mladićeva obrana prijavila liječnika Haškog tribunala

Ratko Mladić
07.11.2017.
u 17:12

Obrana bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića podnijela je pritužbu na rad šefa liječničkog tima pritvorske jedinice Haškog tribunala.

Miodrag Stojanović, član tima obrane Ratka Mladića, kazao je za Balkansku istraživačku mrežu da je prijava podnesena protiv šefa liječničkog tima zbog nekorektnog odnosa prema Mladiću.

- Šef liječničkog tima je Mladiću dao pogrešnu informaciju da liječnici iz Srbije neće doći da ga pregledaju, što je suprotno odluci Tajništva - pojasnio je Stojanović.

Mladićeva obrana zatražila je od Haškog tribunala da odgodi izricanje presude, koje je zakazano za 22. studenog, dok optuženog ne pregleda tim srbijanskih liječnika.

Mladićevi odvjetnici su zatražili od Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) da presuda bude odgođena i da se postupak obustavi kako bi se utvrdilo da li je Mladić uopće zdravstveno sposoban za suđenje. Branitelji su zatražili da Mladića pregledaju srbijanski liječnici – neurolog i kardiolog - u tjednu koja počinje 13. studenog, a da se presuda odgodi dok oni ne napišu nalaz.

Tužiteljstvo Haškog tribunala zatražilo je da sudije kao neosnovan odbiju zahtjev, ocijenivši da je obrana “propustila da pruži bilo kakvo opravdanje za taj zahtjev i za tvrdnje kojim ga je potkrijepila”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?