Božo Ljubić

Mladima pružiti priliku za razgovor kako revitalizirati demokraciju u BiH

Božo Ljubić
06.11.2014.
u 10:05

Na Forumu demokracije, koji traje do danas, sudjeluje oko 1500 predstavnika iz više od stotinu zemalja članica Vijeća Europe kao i politički vođe, izabrani dužnosnici, poznati aktivisti civilnog društva, predstavnici medija te aktivisti organizacija koje okupljaju mlade, među kojima i oko 100 mladih iz BiH

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Božo Ljubić sudjeluje u Strasbourgu na Svjetskom forumu demokracije, tradicionalnom godišnjem skupu u organizaciji Vijeća Europe, koji je ove godine posvećen ulozi i utjecaju mladih u političkom životu i razvoju demokracije, priopćeno je iz Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Forum su otvorili generalni tajnik Vijeća Europe Thorbjørn Jagland, državna tajnica Francuske za pitanja ženskih prava i socijalna pitanja Pascale Boistard, poznati američki teoretičar za ekonomska i socijalna pitanja te predsjednik Fondacije za ekonomske trendove Jeremy Rifkin. Svjetskim forumom demokracije Vijeća Europe ove godine će se, kako je rečeno, pružiti prilika mladim ljudima da razgovaraju o tome kako revitalizirati demokraciju, posebno u vrijeme kada se mladi ljudi diljem svijeta okupljaju radi toga da se čuje njihov glas u traženju novih načina za demokratizaciju društva. Na forumu, koji traje do danas, sudjeluje oko 1500 predstavnika iz više od stotinu zemalja članica Vijeća Europe kao i politički vođe, izabrani dužnosnici, poznati aktivisti civilnog društva, predstavnici medija te aktivisti organizacija koje okupljaju mlade, među kojima i oko 100 mladih iz BiH. Svjetski forum demokracije, kako je priopćeno, je skup koji Vijeća Europe organizira treću godinu zaredom, uz potporu vlade Francuske i grada Strasbourga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?