jednostavno otvaranje tvrtke

Moći će se registrirati tvrtka za nekoliko sati i na jednom šalteru

15.10.2017.
u 09:00

U cilju što brže registracije tvrtke, FBiH, RS i Distrikt Brčko, u suradnji s grupacijom Svjetske banke, provode aktivnosti na pojednostavljenju registracije poslovnih subjekata i uvođenju tzv. jednošalterskoga sustava za registraciju. To znači da će se, kad projekt zaživi, registracija tvrtke moći obaviti u rekordnom roku, i to na jednom mjestu, a ne kao do sada - da oni koji žele registrirati tvrtku moraju obilaziti nekoliko adresa i čekati danima na njezinu aktivaciju. 

Prema najnovijim analizama, nakon što se obiđe nekoliko adresa i plate ogromna papirologija te ovjere vlasničkih papira, na otvaranje tvrtke čeka se u prosjeku 37 dana. Problem se mora otkloniti i prilikom funkcioniranja registracije gospodarskih društva. 

Registracija je zakonom definiran proces unosa podataka i pravnog statusa u javni registar koji je u nadležnosti registracijskih sudova u FBiH...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije