suradnja Mostara i Montegrotta

Mogućnost termalnog liječenja građana Mostara u Italiji

mostar
09.12.2016.
u 16:11

U pitanju je liječenje građana Mostara u termalnim vodama Montegrotta. Prvo bi educirali liječnike te bi nakon toga pokušali kroz IPA projekte osigurati sredstva koja bi omogućila da građani Mostara mogu mnogo jeftinije koristiti to banjsko liječenje - kazao je Bešlić.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić sa suradnicima primio je danas u Gradskoj vijećnici izaslanstvo talijanskog grada-prijatelja Montegrotto Terme koje boravi u trodnevnom posjetu Mostaru. Na sastanku se razgovaralo o različitim socijalno-društvenim projektima čiji je prvenstveni cilj integracija društva različitih skupina kao i izgradnje pomirenja među ljudima, a naročito mladima. Također bilo je i riječi o novom projektu, a radi se o mogućnosti liječenja građana Mostara u termalnim vodama u Montegrottu, inače najvećem europskom izvorištu termalnih voda. - U pitanju je liječenje građana Mostara u termalnim vodama Montegrotta. Prvo bi educirali liječnike te bi nakon toga pokušali da kroz IPA projekte osiguramo sredstva koja bi omogućila da građani Mostara mogu mnogo jeftinije koristiti to banjsko liječenje - kazao je novinarima gradonačelnik Bešlić. On je također izrazio zadovoljstvo suradnjom s gradom Montegrottom Terme kazavši kako postoje velike ambicije kada su u pitanju projekti te kako ostaje da se vidi što će se uspjeti konkretno realizirati u idućoj godini. - Imamo mnogo ambicija, a što ćemo realizirati ostaje da se vidi. Međutim, svaki novi susret donosi neku novu ideju i pokretanje nekog novog projekta - kazao je Bešlić te zahvalio izaslanstvu na posjetu. Po riječima dugogodišnjeg prijatelja Mostara, vijećnika grada Montegrotta viteza Silvija Narda, u Mostaru su kako bi prezentirali neke nove projekte u budućnosti za Grad Mostar, a to su, pored ostalih, razmjena mladih iz Mostara i Montegrotta te liječenje građana Mostara u termalnim vodama. Inače, Mostar i Montegrotto simbolično povezuju dva jednaka mosta. Jedan je u Montegrottu, u parku koji nosi ime Mostar, dok se drugi nalazi u parku Zrinjevac u Mostaru. - Povezanost dva grada datira još od 1992. godine, a kada smo odlučili za bratimljenje htjeli smo dati tomu značaj pomirenja i bliskosti gradova te smo napravili ta dva jednaka mosta koja simboliziraju naše prijateljstvo - kazao je Nardo. Talijansko izaslanstvo, u sklopu posjeta Mostaru, također će razgovarati i s pripadnicima katoličke i pravoslavne crkve u Mostaru te islamske i židovske zajednice, priopćili su iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije