KORIZMA

Nakon Molitvenika, danas Kuharica na dar uz Večernji list u BiH

VL
15.02.2021.
u 21:47

U srijedu uz Večernji list pronađite kuharicu prilagođenu korizmi

Korizmeno vrijeme je vrijeme odricanja i pokore, duboke molitve i predanosti u iščekivanju najvećega kršćanskog blagdana Uskrsa.

Stoga je Večernji list i ove godine svojim čitateljima priredio korizmeni molitvenik s meditacijama i molitvama za korizmeno doba.

U molitveniku koji je darovan u utorak mogli ste pronaći i razmatranja o postu fra Slavka Barbarića te razmišljanja pape Ivana Pavla II. o važnosti korizmenog vremena.

Korizmeno doba snažan je poticaj za sakrament ispovijedi pa se u molitveniku navode praktični savjeti kako pristupiti ispovijedi. Također, uz Gospin plač tu su i tradicionalni korizmeni napjevi, koji se izvode samo u ovo sveto vrijeme koje je pred nama.

Kako bismo vam olakšali vrijeme posta, pripremili smo vam i korizmenu kuharicu.

Donosimo recepte tradicionalnih jela iz Slavonije, Međimurja, Istre, Dalmacije, Like i Gorskog kotara. Iza recepata stoji samostanska kuharica sestra Anica Jozić. Za vas je pripremila slavonska posna jela, najbolji baranjski fiš, zelje po zagorski i mnoga druga.

Korizmeni molitvenik smo darovali u utorak 16. veljače, a kuharicu potražite u srijedu 17. veljače. 

Vaš Večernji list

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?