donedavni šef Misije OESS-a u BiH

Moore: Ciljani teroristički napad mogao bi imati pogubne posljedice

02.11.2017.
u 09:29

 Nismo samo mi meta terorističkih napada. Bosna i Hercegovina u posljednjih je nekoliko godina imala četiri teroristička napada, uključujući i onaj na zgradu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država 2011. godine, izjavio je donedavni šef Misije OESS-a u BiH Jonathan Moore, piše "Dnevni avaz".

Svjedočeći pred Helsinškim komitetom SAD-a, institucijom SAD koja se bavi sigurnošću i suradnjom u Europi, Moore je istakao da ne vjeruje u opasnost povratka Balkana i BiH na nasilje poput onog od prije 25 godina.

- No, ciljani teroristički napad na jedno mjesto mogao bi imati pogubne posljedice - upozorio je on.

Moore je bio jedan od petorice panelista na Helsinškom komitetu u Vašingtonu. Govoreći dalje, prenio je i dio iskustava iz BiH.

Istakao je da je uvijek bio dobrodašao, a da Misija OESS-a, koja broji 320 ljudi, nije imala problema u radu.

- Svakodnevno smo bili na terenu, radili s običnim ljudima i političarima. S ovima drugima imamo različita iskustva. Nekad smo čvrsto surađivali, a nekad su nam isti ti pravili probleme. Neki su znali biti veoma teški - rekao je Moore, prenosi Avaz.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije