susret s Ivanićem

Moore: Događaji u Stocu ne mogu biti presedan

Jonathan Moore
11.10.2016.
u 13:59

Šef Misije OESS-a u BiH Jonathan Moore danas se sastao s članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem da bi razgovarao o situaciji u BiH nakon lokalnih izbora. Razmatrajući događaje u Stocu, ocijenjeno je, kaže Moore, da je situacija zabrinjavajuća.

- Ivaniću sam objasnio da je OESS odlučio otvoriti lokalni, privremeni Ured u Stocu 17. listopada da možemo bliže i aktivnije pratiti situaciju u tom gradu - istaknuo je Moore.

Ono što se dogodilo u Stocu 2. listopada, smatra da ne može biti presedan niti u Stocu niti u drugim gradovima BiH.

U tom smislu, ohrabruje ga što OESS ima podršku sva tri člana Predsjedništva BiH, navodeći da se u postizbornoj fazi događaji u Stocu moraju pratiti jako blisko.

- Otvoreno je pitanje kada će biti izbori u Stocu, koje je u rukama Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. S predsjednikom Ahmetom Šantićem trebali bismo održati sastanak sutra da bismo saznali kakvi su uvjeti za prave demokratske izbore u Stocu - izjavio je Moore novinarima u Sarajevu.

Izbori u Stocu, koji su prekinuti 2. listopada bili su glavna tema razgovora koje je Moore prethodnih dana održao i s predsjedateljem i članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije