Šef Misije OESS-a u BiH

Moore pozvao bh. građane da izađu na lokalne izbore 2. listopada

Jonathan Moore
Jonathan Moore
29.09.2016.
u 16:50

Šef Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini veleposlanik Jonathan Moore pozvao je, uime Misije OESS-a u BiH, sve građane s pravom glasa da ostvare svoje demokratsko pravo i dužnost i glasuju na lokalnim izborima koji će biti održani 2. listopada, priopćeno je iz Misije OESS-a u BiH. 

- Načelnici i gradonačelnici te članovi općinskih i gradskih vijeća i skupština imaju važne odgovornosti. Širom BiH imali smo priliku vidjeti kako pametni, energični i predani lokalni dužnosnici dovode do pozitivnih promjena i prosperiteta za sve - kazao je Moore, dodajući da oni svakodnevno žive i rade sa svojim sugrađanima i bave se praktičnim problemima i izazovima.

Stoga, istaknuo je, birači bi trebali izabrati kandidate koji su najsposobniji da u svoj rad unesu vrijednosti, interese i potrebe svojih gradova i općina.

U skladu s njihovim mandatom, Misija OESS-a u BiH pratit će situaciju u cijeloj zemlji, a građani koji imaju primjedbe na provođenje izbora, trebali bi se obratiti Središnjem izbornom povjerenstvu, općinskim ili gradskim izbornim povjerenstvima te Žalbenom odjelu Suda BiH.

Također, mogu se obratiti i organizacijama kao što je Koalicija "Pod lupom" koja na ovim izborima okuplja 3.000 neovisnih promatrača te je stoga Misija OESS-a pozvala na korektnu suradnju s njima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije