E, DA...

Morate se zapitati ova 4 pitanja prije nego što vam padne na pamet varati

08.06.2017.
u 20:00

Mnogi vjeruju kako će to napraviti samo jednom, sve dobro isplanirati i "pokriti" da se ne otkrije i nitko neće znati. No, velika je vjerojatnost da ćete ipak biti otkriveni,

Veza vam je u krizi ili tražite neko uzbuđenje u svom životu pa vam na pamet pada iskušenje da prevarite partnera ili partnericu? Koji god razlog bio, vjerujte, varanje je utaban put za niz posljedičnih katastrofa. 

– Može biti vrlo teško odoljeti iskušenju da isprobate nešto novo – kaže za Women`s Health obiteljska terapeutkinja i stručnjakinja za veze Barbara Greenberg. 

Upravo zato stručnjaci poručuju da se svakako zapitate ova četiri pitanja prije nego što se upustite u avanturu. 

Koje su posljedice?

Mnogi vjeruju kako će to napraviti samo jednom, sve dobro isplanirati i "pokriti" da se ne otkrije i nitko neće znati. No velika je vjerojatnost da ćete ipak biti otkriveni prije ili kasnije jer nema savršenog zločina, ma koliko bili uvjereni da ima. Upravo stoga trebate razmišljati možete li se nositi s posljedicama kada budete otkriveni i koliko ste spremni izgubiti zbog neke afere?

Jesam li spremna/spreman voditi dvostruki život?

 Ako ste na ovo odgovorili potvrdno, onda budite informirani da skrivanje i vođenje dvostrukog života može dovesti do anksioznosti, kaže Greenberg. Skrivanje može biti vrlo stresno jer pokušavate pratiti koje ste laži izgovorili i da "priča drži vodu". Je li varanje zaista vrijedno tolikog truda?

Što kad nešto pođe po zlu?

U situacijama kada netko bude ostavljen, kada jedna ili druga veza negdje krene po zlu, ljudi znaju u ljutnji izbaciti iz sebe ono najgore. Nikada ne znate kako će se odvijati vaša "temeljna" ili tajna veza, kako će druga osoba ili možda čak i vi odreagirati kada nastane neki problem u odnosima. Sada je u vašem životu isprepletena sudbina troje ljudi, možete li zaista kontrolirati svaku situaciju, reakciju, tijek događaja? 

Zašto se upuštam u ovo, što želim postići?

Na ovo svakako trebate imati odgovor, posebice kada postanete svjesni posljedica koje će se kad tad-pojaviti. Zašto se upuštate u aferu? Ako je to zbog nekog uzbuđenja, zašto s vašim partnerom ne nađete nešto što vas može odvesti na novu razinu vaše veze? Ako vaša postojeća veza ne funkcionira, jeste li je pokušali spasiti? Koliko ste truda uložili u vašeg partnera? Ako ste zaista na krivim stranama, zašto i dalje ostajete u onome što vas već dulje vrijeme ne zadovoljava? Zar je varanje zaista bolja ideja? 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?