Strategija razvoja turizma

Mostar ima značajan kulturno-povjesni i prirodni potencijal

22.11.2019.
u 15:53

Strategija održivog razvoja turizma na UNESCO-ovom lokalitetu svjetske baštine "Područje Starog grada oko Starog mosta u Mostaru", koju je pripremio UNESCO-ov Ured u Sarajevu zahvaljujući sredstvima Federalnog ministarstvo okoliša i turizma, predstavljena je u srijedu u Mostaru, priopćeno je iz UNESCO-a.

Strategija je nastala kao rezultat konzultacija relevantnih partnera i predstavnika vladinog sektora, nevladinih organizacija, turističkih agencija, te organizacija koje se bave zaštitom kulturnih spomenika s područja Grada Mostara, Hercegovačko-neretvanske županije, Federacije BiH i Bosne i Hercegovine, a koji su prepoznali turizam kao ključni faktor za jačanje održivog razvoja Mostara, ali i kao sredstvo za promoviranje prirodnih i kulturnih vrijednosti.

Kako je istaknuto, dokument sadrži analizu trenutnog stanja razvoja turizma u Mostaru, kao i Akcijski plan kojim se definiraju strateški ciljevi za jačanje kapaciteta i promoviranje turizma te upravljanja kulturnom baštinom pod zaštitom UNESCO-a u Mostaru.

Sudionici konzultacija zaključili su da Grad Mostar posjeduje značajan kulturno-povjesni i prirodni potencijal, koji ga čini jednim od najatraktivnijih turističkih lokacija u Bosni i Hercegovini i regiji, te su iskazali spremnost da, zajedno sa ostalim akterima iz vladinog i nevladinog sektora koji se bave turizmom, zaštitom životnog okoliša i upravljanjem kulturnim naslijeđem, sudjeluju u provođenju aktivnosti definiranih Akcijskim planom, a u cilju razvoja održivog turizma u Mostaru i zaštite kulturno-povjesne jezgre grada Mostara pod zaštitom UNESCO-a, priopćeno je iz UNESCO-a. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?