Vrijeme danas

Mostar jutros najtopliji sa 22 stupnja

sunce
Shutterstok
21.08.2015.
u 11:08

Količine padalina u protekla 24 sata: Bihać 5 milimetara, Bjelašnica i Tuzla 4, Goražde, Ivan-sedlo i Sanski Most 2 i Zenica 1

U Bosni jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u Hercegovini.

Količine padalina u protekla 24 sata: Bihać 5 milimetara, Bjelašnica i Tuzla 4, Goražde, Ivan-sedlo i Sanski Most 2 i Zenica 1.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Goražde, Ivan-sedlo i Kupres 12, Bugojno i Livno 15, Bihać, Sarajevo i Tuzla 16, Gradačac, Sanski Most i Zenica 17, Neum 21 i Mostar 22 stupnja.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosio je 946 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

U većem dijelu BiH danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Vjetar će biti uglavnom, slab, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 17 do 23, na jugu od 26 do 30 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 20 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?