Federalni hidrometeorološki zavod

​Mostar među najtoplijim gradovima Europe, izmjereno čak 50 stupnjeva

mostar
24.06.2016.
u 21:07


Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda temperatura zraka u Mostaru jutros u 6:35 sati iznosila je 30, a u 9 sati 31 stupanj.

Jutarnje vrućine u najvećem gradu Hercegovine olakšava povjetarac koji puše brzinom od 18 kilometara na sat ili oko pet metara u sekundi. Slične temperature zabilježene su u Neumu, Stocu i Bileći gdje je zabilježeno 29, odnosno 28 stupnjeva.

Također, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, Mostar je jedan od najtoplijih gradova Europe jer je temperatura od 30 stupnjeva jutros zabilježena još samo u glavnom gradu Grčke, Ateni, prenosi Pogled.ba

Prema posljednjim podacima servisa AccuWeather, u Ateni je trenutno 32 stupnja, što Mostar stavlja na drugo mjesto najtoplijih gradova Starog kontinenta.

U sljedeća tri dana temperature u Bosni i Hercegovini neće se značajnije mijenjati, a najviše dnevne temperature iznositi će oko 36 stupnjeva. Vremenske prilike će biti promjenjive uz povremene pljuskove i grmljavinu u većem dijelu zemlje. -
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?