Visoke temperature

Mostarac kolabirao na ulici zbog vrućine, hitne službe stalno na terenu

01.09.2015.
u 06:30

Meteorolozi najavljuju temperature do 38 Celzijevih stupnjeva sve do petka kada se očekuje pogoršanje vremena s pljuskovima

Na području cijele Bosne i Hercegovine već danima je na snazi upozorenje na visoke temperature, odnosno narančasti meteoalarm. Sunčano i jako toplo vrijeme nastavit će se i idućih dana. Visoke temperature dovele su do većeg broja intervencija u službama hitne pomoći. Jučer je Služba hitne pomoći Mostar imala više intervencija zbog vrućina, a izdvajamo slučaj kada je jednom starijem Mostarcu pozlilo te je pao i tom prilikom udario o rub pločnika i zadobio lakše ozljede.

Zbog visokih temperatura liječnici savjetuju stanovnicima da se pridržavaju pravila ponašanja na vrućinama. Tako se savjetuje, posebice starijim osobama, kroničnim bolesnicima i djeci, da ne izlaze vani u razdoblju od 10 do 17 sati. Uz to, potrebno je konzumirati laganiju hranu i unositi mnogo tekućine. Kada je riječ o odjeći, trebala bi biti od prirodnih materijala i svijetlih boja. Inače, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, danas će u BiH biti sunčano vrijeme. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu i sjeveru zemlje od 20 do 24, a dnevne od 32 do 38 C. U srijedu će također biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana, ponegdje u središnjim, istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, je moguć slab i kraktrojan pljusak. Jutarnje temperature bit će od 13 do 20, na jugu do 23, a dnevne od 31 do 37 C. U petak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U većem dijelu Bosne mogući su pljuskovi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije