Psihijatrijska subota

Mostarska psihijatrija u vrhu BiH

BiH,04.06.2016.Mostar ,Hotel Ero,  psihijatrijska subota Photo:Stojan Lasic
05.06.2016.
u 07:00

- Iznimno me veseli činjenica da je Mostarska psihijatrijska subota nastavila svoj put i da smo, evo, i 13. godinu zajedno. Dobro je da se razina medicine i psihijatrije u Mostaru i u BiH podiže i na ovakav način, a mi smo ponosni na tu činjenicu.

Teme na simpoziju

Psihijatrijska subota doprinijela je podizanju razine i afirmaciji mostarske psihijatrije te sigurno postala lučonoša mostarske akademske psihijatrije pa i medicine. Nastojat ćemo i dalje maksimalno se baviti strukom i znanošću te tako učiti da bismo pomogli našim pacijentima. Novi trendovi u suvremenoj psihijatriji pretpostavljaju personalizirani pristup u sklopu integralnog i multidimenzionalnog načina liječenja, a sve kroz timski rad – kazao je to otvarajući 13. mostarsku psihijatrijsku subotu predsjednik Organizacijskog odbora prof. dr. Dragan Babić. Tema ovogodišnje Subote je – “Psihijatrija 21. stoljeća: Novi trendovi”. - Imamo 12 predavača iz BiH i RH. Važno je istaknuti da se Mostar predstavlja s ukupno četiri predavača i da je prilika pružena i mlađim perspektivnim psihijatrima – kazao je dr. Babić. Na simpoziju se govorilo o vrlo zanimljivim temama, a cilj je – biti u skladu s najnovijim trendovima i s vodećim psihijatrima 21. stoljeća diljem svijeta. Hoće li do kraja 21. stoljeća psihoterapija biti dio psihijatrije, zatim postsekularna psihijatrija, ekopsihijatrija na djelu, telepsihijatrija, genetika PTSP-a u Mostaru, samo su neke od tema o kojima se raspravljalo u Mostaru.

Prvi u BiH

- Mi sa Sveučilišta potičemo stalno povezivanje s realnim sektorom te na taj način, osim obrazovne i znanstvene, ispunjavamo i nama toliko važnu društvenu misiju. Tema ovogodišnjeg simpozija pokazatelj je koliko pokušavate i koliko jeste ukorak s najsuvremenijim trendovima u psihijatriji, a suradnja različitih ustanova i institucija, znanstvenika i stručnjaka, pokazuje ozbiljnost i širinu ovoga simpozija – kazala je rektorica u Mostaru, prof. dr. Ljerka Ostojić. Inače, u proteklih 12 godina, uz 13 psihijatrijskih subota, u Mostaru su organizirani dvoji psihijatrijski dani BiH, Kongres podunavskih zemalja i jedan psihijatrijski simpozij . Sa 17 organiziranih psihijatrijskih događanja u posljednjem desetljeću, mostarska psihijatrija prednjači u BiH. Ali nama nije cilj samo broj. Kvaliteta je važnija i težimo napraviti simpozij što boljim i što korisnijim. Cilj nam je biti među najboljima – kaže prof. Babić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?