Jedine iz BiH

Mostarske mažoretkinje otputovale na Festival cvijeća u francuski Bagnères-de-Luchon

24.08.2017.
u 10:00

Već tradicionalno, kolovoz je svake godine rezerviran za nova druženja i nastupe Mostarskih mažoretkinja diljem Europe. Tako je i ovaj put.

Naime, najstariji tim Mostarskih mažoretkinja – njih 20 - sudjelovat će na Festivalu cvijeća koji se od 24. do 27. kolovoza održava u francuskom gradiću Bagnères-de-Luchon. Inače, Festival cvijeća u ovom prelijepom gradu na jugozapadu Francuske, u blizini granice sa Španjolskom, ima tradiciju dugu 118 godina. Bagnères-de-Luchon ima zanimljivu povijest, a poznat je i po svojim termalnim izvorima.

Mostarske mažoretkinje su jedine predstavnice Bosne i Hercegovine na Festivalu cvijeća, čime se posebno ponosimo.

- Na festivalu sudjelujemo zahvaljujući iznimnoj suradnji s našom agencijom FV Productions i menadžerom Florianom Virgilijem. S nama putuje i Limena glazba iz Fužina i mogu reći da smo oduševljeni svime onime što smo čuli o ovom prekrasnom francuskom mjestu. Na samome festivalu sudjeluju orkestri i plesačke skupine iz cijeloga svijeta – limena glazba, puhači, mažoretkinje i ne sumnjam da će nam biti lijepo. Ovakva događanja prigoda su i za stjecanje novih iskustava i novih poznanstava, čemu se uvijek iznova posebno radujemo – kaže Anja Puhalo, voditeljica i koreografkinja Mostarskih mažoretkinja.

Inače, osim nastupa na festivalu, djevojke će posjetiti Nicu i Barcelonu gdje su planirani turistički obilasci.

Ova ljetna turneja i nastup na prestižnom francuskom festivalu tek su uvertira u novu sezonu Mostarskih mažoretkinja. S dolaskom rujna, počinju upisi novih članica, probe i mnogobrojni nastupi. Kako kaže Anja Puhalo, sve zainteresirane djevojčice detalje o upisima i svim ostalim aktivnostima Mostarskih mažoretkinja moći će naći na službenim Facebook stranicama te na portalima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije