ČIŠĆENJE DOMA

Mrlje na tepihu skidaju se s ovim sredstvom koje možete sami napraviti

07.04.2020.
u 20:35

Mrlje od kave, vina ili dječije igre s tepiha se teško skidaju i stvaraju muke, ali uvijek postoji način da mu vratite stari sjaj.

Ono što možete napraviti da biste spriječili prljavi tepih je zamoliti goste da izuju cipele i ne gaze njima po istom, ali nekada ne možete znati da će se nešto dogoditi kao što je proljevanje nekog pića. Direktorica laboratorija za čišćenje na portalu Good Housekeeping, Carolyn Forte otkriva kako očistiti tepih da izgleda kao nov. Uzmite dvije prazne sprej boce i jednu napunite hladnom vodom. U drugu stavite 1/4 žličice sredstva za pranje suđa i jednu šalicu tople vode. Pošpricajte to sredstvo na krpu (ne na tepih!) i tapkajte (ne trljajte!) mrlju. Radite taj postupak dok mrlja ne nestane.

Uzmite drugu krpu i pošpricajte ju hladnom vodom, te time isperite sredstvo s tepiha. Na kraju sve potapkajte suhom krpom. Stavite papirnate ručnike na mokri dio tepiha i stavite teški lonac na to. Ostavite preko noći, a papirnati ručnici će upiti ostatke mrlje. Ujutro prstima pređite preko tog dijela tepiha i ostavite da se osuši.

Još neki trikovi koje Carolyn otkriva su:
 
Soda bikarbona - posipajte ju po tepihu i nježnom četkom utrljajte. Ostavite 15 do 30 minuta, zatim usisajte usisavačem.
 
Pseći urin, izmet ili tragovi šapa - koristite sredstvo za čišćenje tepiha, našpricajte na tepih i čistom krpom očistite. Ostavite krpu preko te mrlje 12 sati.
 
Mrlje od kave - pomiješajte žlicu sredstva za posuđe, žlicu octa i dvije šalice vruće vode. Uzmite bijelu, čistu krpu i malo po malo stavljajte sredstva na mrlju, a suhom krpom brišite.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije