Muče vas dlake na tamnoj odjeći? Riješite ih se uz ovaj trik

07.04.2024.
u 18:31

Ako imate kućnog ljubimca, vjerojatno ste bili spremni odustati od nošenja tamne odjeće u nekom trenutku. Međutim, postoji trik koji će vam olakšati nošenje tamnih stvari. 

Ponekad su dlačice toliko male da se zaglave kao igle u vašem omiljenom džemperu, bluzi ili hlačama. Kako ne biste gubili vrijeme na samoljepljivi valjak koji skuplja prašinu i dlake prije svakog pranja, postoji jednostavan trik.

Prije punjenja bubnja perilice rublja odjećom, stavite jednu vlažnu maramicu. Važno je da na svakih sedam do osam kilograma odjeće ne stavljate više od tri maramice odjednom. Također, ako ne želite da vaša odjeća miriše na vlažne maramice, koristite antibakterijske ili one bez mirisa, savjetuje Danas.rs.

Zbog svoje strukture, vlažna maramica savršeno hvata sve vrste prljavštine, a posebno dobro skuplja dlačice.

Da biste izvadili potpuno čistu odjeću iz perilice, zapamtite nekoliko pravila. Dobro je prethodno dobro protresti odjeću. Kada se bubanj počne okretati, vlažne maramice će se pomiješati s odjećom i skupiti dlake.

Važno je da vlažne maramice budu dovoljno jake i debele da se ne raspadnu tijekom ciklusa pranja, a ako niste sigurni koliko su jake, to možete lako provjeriti pokušajem da ih potrgate rukama. Ako ne uspijete ili vam treba previše snage da to uradite, dovoljno su čvrste.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije