ODLIČNO!

Mučite se s čišćenjem šipka? Postoji jedna brza metoda s kojom ćete izbjeći nered

shutterstock
22.10.2021.
u 18:28

Nemojte dozvoliti da plod propadne samo zato jer vam se ne da čistiti - imamo super metodu koja je brza i nema nereda.

Jedna od mnogih asocijacija na jesenske dane je definitivno šipak. Osim što ga pijemo u obliku čajeva i sokova, najčešći oblik konzumiranja sjemenki je onaj 'na žlicu' dok je svjež - ali prethodno ga treba očistiti, a svi znamo koliko je taj posao mukotrpan i neuredan. Kako biste izbjegli crvenu kuhinju i nered od kore, isprobajte genijalnu metodu čišćenja - u vodi.

Prvo lagano 'rolajte' cijeli šipak po radnoj površini kuhinje kako bi sjemenke blago odvojili od kore. Nakon toga nožem odrežite vrh ploda i kriške prateći bijele ovojnice.  Napunite jednu zdjelu vodom i stavite je u sudoper, a zatim ubacite kriške unutra i krenite na posao - pod vodom vadite sjemenke.

Ova metoda omogućava i da uklonite dobro sve bijele dijelove koji znaju biti gorki, pa pokvare uživanje u jedenju. Nakon što ste odvojili sve sjemenke, procijedite ih iz zdjele i spremite u hladnjak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?