Orašje

MUP ŽP-a provodi kampanju 'Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja'

22.12.2022.
u 08:34

Uprava policije MUP-a Županije posavske (ŽP) danas će započeti društveno odgovornu kampanju "Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!" na području te županije.

Kampanja se realizira uz potporu Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegoviniu u okviru projekta "Prevencije i smanjenja nazočnosti nelegalnog oružja u Bosni i Hercegovini" (PILLAR), a provode je županijska i entitetska ministarstva unutarnjih poslova kao i Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju Vlade ŽP-a.

Kampanja ima dvojak cilj, i to da podigne svijest građana o opasnosti korištenja vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tijekom blagdana, kao i da promovira odgovorno vlasništvo nad vatrenim oružjem.

Tijekom trajanja kampanje policijske službenice i službenici odabranim sredinama dijelit će promotivni materijal građanima s ključnim porukama kampanje kako neovlaštena uporaba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana, te je legalno kažnjiva i kako pucanje u zrak iz vatrenog oružja može nenamjerno prouzročiti smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške tjelesne ozljede i psihološke traume.

Istraživanja pokazuju da se tragedije i nesreće uslijed uporabe vatrenog oružja često događaju u vrijeme proslava. Stoga, Uprava policije MUP-a ŽP apelira na građane Županije posavske da se suzdrže od uporabe vatrenog oružja tijekom blagdana kako najradosniji trenuci i blagdanske proslave ne bi završile s tragičnim posljedicama.

Projekt PILLAR se realizira u okviru incijative "Mapa puta 2024." za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja na Zapadnom Balkanu koju financiraju Savezna Republika Njemačka, Velika Britanija, Kraljevina Švedska, Republika Francuska, Kraljevina Nizozemska, Kraljevina Norveška i uz potporu Europske unije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije