Opozicija

MUPRS-a zabranio prosvjednu šetnju nakon prosvjeda u Banjoj Luci

polciija
12.05.2016.
u 17:33

Predstavnici Saveza za promjene priopćili su danas da su im iz policije RS-a zatražili da promjene put kretanja nakon prosvjeda najavljenih za subotu 14. svibnja u banjalučkom parku.

Nakon sastanka u MUPRS-a, predsjednik NDP-a Dragan Čavić je u izjavi novinarima naveo da će prosvjede opozicije biti u subotu u Parku „Mladen Stojanović“, a da će potom promijeniti put kretanja.

Planirali su da, nakon okupljanja i obraćanja u parku krenu pored zgrade Vlade prema Trgu Krajine, gdje će u isto vrijeme biti sastanak vlasti u RS-u, koji su također najavili kretanje prema Vladi RS-a, tako da bi se sudionici dva skupa morali „susresti“.

Rekao je da su im u entitetskoj policiji rekli „da oni imaju problem, jer je opozicija zakazala prosvjede, a vlast nakon toga sastanak“.

Ustavno pravo građana je, kaže, da izraze svoj stav na prosvjedima, ali MUPRS-a smatra da put koju su najavili može biti problematična, jer je i vlast najavila kretanje istim putem, samo iz suprotnog smjera.

- Osigurali smo video i audio snimanje skupa s više kamera, kako bi mogli da lociraju sve one koji bi bili ubačeni na naš skup ili zloupotrebe okupljanje na mirnim demonstracijama zbog stanja u društvu, što je izazvala vlast u RS-u, ustvrdio je Čavić uvjeren da će skup opozciije proteći mirno.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kaže da je „politički hir Milorada Dodika najava kontraprosvjeda, ali da opozicija neće da bude taoc njegove politike“.

- Ako opozicija želi jedna dan u godini da iskaže svoje nezadovoljstvo, da li je moguće da je politička moć jednog čovjeka tolika da policija sagne glavu na pitanje da li ste imali sigurnosnu procjenu o tome šta znači organizacija kontraprosvjeda, rekao je Borenović.

Opozicionari su, kažu, učinili sve da okupljanje koje oni u subotu organizuju u Banjoj Luci protekne mirno, a ako se nekome nešto desi, za to će, tvrdi, biti odgovoran „isključivo Milorad Dodik, jer je sve zakomplikovao svojom suludom politikom i stvaranjem bespotrebnih tenzija“.

Ne zna, tvrdi, šta je smisao kontraprosvjeda, dok za okupljanje opozcije navodi da će biti „praznik demokracije uz veliku podršku građana, jer ih ne mogu zaplašiti“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?