vrhunski glazbeni ugođaj

“Musica aeterna” za Svjetski dan glazbe

25.06.2019.
u 09:50

U povodu Svjetskog dana glazbe te četvrt stoljeća djelovanja i rada Glazbene škole „Jakova Gotovca“ Novi Travnik, područnog odjela Busovača, crkva sv. Ante Padovanskog u Busovači ugostila je glazbenike iz Busovače, Fojnice, Ilijaša, Travnika, Novog Travnika, Viteza, Fojnice, Sarajeva, Zenice i Tuzle.

Istinske vrijednosti

Dvadesetak profesora, bivših učenika te akademskih glazbenika iz različitih krajeva BiH na koncertu kojeg je organizirala prof. Davorka Dujmušić, voditeljica Odjela glazbene škole u Busovači, stvorili su vrhunski glazbeni ugođaj dostojan velikih metropola i prijestolnica kulture. Koncertom u župnoj crkvi kojeg je podržao i župni ured sv. Ante u Busovači, podsjetili su na istinske vrijednosti kulture koje su u današnjem vremenu potpuno marginalizirane. „Organizirati ovakav jedan koncert zahtjeva puno dobre volje, truda i rada jer živimo u vremenu u kojem se umjetnost promatra kroz formu isplativosti, a ne njezine istinske vrijednosti. Degradiranje pojma umjetnosti posebno je izraženo upravo u glazbi te je večerašnji koncert izvrsna prilika uživati u zagrljaju umjetnosti i notama vječne glazbe“, kazao je fra Josip Matijanić, pozdravljajući ljubitelje ozbiljne glazbe iz Busovače ali i brojnih drugih mjesta koji su u Busovači počašćeni vrhunskim glazbenim doživljajem koncertom „Musica aeterna“ .

Pljesak za izvođače

Za svaku izvedbu djela domaćih i stranih autora klasične glazbe uz glasovir, violinu, violončelo, klarinet, gitaru, harmoniku, saksofon, obou te crkvene orgulje, izvođači među kojima su bili i solo pjevači, nagrađivani su burnim pljeskom . Posebne ovacije publike dobila je organizatorica koncerta prof. Davorka Dujmušić. U sklopu koncerta stihove Tina Ujevića i Maka Dizdara čitali su Ivanela Brković i fra Silvio Zlatarević. Koncert je završen zajedničkom izvedbom pjesme „Vjeruj u ljubav“. Ovaj događaj, realiziran je uz potporu Ministarstva kulture i sporta SBŽ-a, Općine Busovača i načelnika Asima Mekića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije