oduzeta roba

Na 351 dražbi UNO BiH prodao robu u vrijednosti od 1,5 milijuna maraka

17.05.2017.
u 08:00

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) u prva tri mjeseca 2017. oduzeli su raznu robu u vrijednosti od 1,3 milijuna maraka. Tijekom prošle godine u redovitim kontrolama i planiram akcijama UNO BiH oduzeo je robu u vrijednosti od 8,5 milijuna maraka. Roba koja je predmet carinskoga prekršaja, a koju službenici UNO-a oduzimaju prilikom obavljanja svojih redovitih aktivnosti ima karakter privremeno oduzete robe te u tom smislu Uprava za neizravno oporezivanje BiH ne može njome slobodno raspolagati. O konačnoj sudbini privremeno oduzete robe odlučuju nadležni sudovi po osnovi podnesenih zahtjeva za pokretanje prekršajnoga postupka, a odluka suda je u tom pogledu konačna i obvezujuća za UNO. Za pravomoćno oduzetu robu nadležni sud obično u presudi navede što će se s predmetnom robom dalje događati, hoće li se uništiti, prodati ili nešto treće, a sve u ovisnosti o vrsti robe.

Roba u skladištu

Prema podacima koje smo dobili iz UNO-a BiH, trenutačno se u skladištima nalazi oduzeta roba u vrijednosti od 11,6 milijuna maraka. Od toga je roba u vrijednosti od 7,4 milijuna KM pravomoćno oduzeta, a roba u vrijednosti od 4,2 milijuna KM je privremeno oduzeta i s njom se ne može raspolagati do konačne odluke suda u svakom pojedinačnom postupku. Zanimljivo je kako je UNO BiH u posljednjih pet godina održao čak 351 dražbu zaplijenjene robe. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?