Što donose nove dionice na koridoru Vc?

Na 7,2 km autoceste Buna - Počitelj pravit će se odmorište, benzinska crpka, restoran

17.10.2008.,Autocesta A1 Dalmatina,radovi na dionici Zagvozd-Ravca.Autocesta A1, koja ce kada bude gotova spajati sjever i krajnji jug Hrvatske, od Zagreba preko Splita do Dubrovnika. Photo: Zoran Grizelj/Vecernji list
30.07.2016.
u 07:00

Nakon što je Vijeće ministara BiH prihvatilo više pojedinačnih inicijativa Ministarstva financija za zaključivanje dvaju sporazuma i triju ugovora, osigurana su financijska sredstva za izgradnju nekoliko dionica i poddionica na koridoru Vc u dužini od oko 30 km. Riječ je o financiranju projekta koridor Vc - tunel Kvanj - Buna u vrijednosti 100 milijuna eura, poddionice Vranduk - tunel Zenica u vrijednost 49 milijuna eura, dionice Nemila - Donja Gračanica, poddionice Nemila - Vranduk u vrijednosti 36 milijuna eura, tunela Zenica u vrijednosti 76 milijuna eura te projekta koridor Vc - Svilaj - Odžak (II. faza) u vrijednosti od 40 milijuna eura.

Određene dionice

Naime, i Vlada FBiH je u lipnju prihvatila zaduženje FBiH o zajmu između Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i BiH za realizaciju projekta koridora Vc u iznosu od 80,000.000 eura. Ova sredstva bit će korištena za poddionice autoceste Buna - Počitelj, Donja Gračanica - tunel Pečulj (Zenica sjever) i tunel Pečulj - Klopče. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije