MOORE:

Na čelu Suda BiH treba biti profesionalac koji zna svoj posao

Jonathan Moore
13.12.2016.
u 16:04

Šef Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini Jonathan Moore izjavio je danas u Prijedoru da Misija OESS nema namjeru miješati se u izbor predsjednika Suda Bosne i Hercegovine i napomenuo da bi u izboru predsjednice ili predsjednika ove institucije prioritet trebao biti izbor profesionalca koji zna raditi svoj posao.

„Imamo odličnu suradnju s pravosudnim institucijama na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini i veoma je važno da sve one odgovorno i profesionalno rade svoj posao radi građana ove zemlje“, rekao je Moore odgovarajući na novinarsko pitanje kako vidi dosadašnju proceduru izbora predsjednika Suda BiH, javlja Anadolu Agency.

Rekao je da uloga javnih institucija mora biti poštovana i naglasio da se sve više mora govoriti o institucijama, a ne o pojedincima, raznim ličnostima i raznim političkim strankama.

“Tužitelji, pravnici, sudci, svi znaju i svi su svjesni da rade u interesu svih svojih sugrađana i dobivaju pažnju političkih stranaka i novinara i pojedinica. To je dio priče, dio njihove odgovornosti, da ljudi prave svoje komentare u demokratskom društvu, što je potpuno dozvoljeno. Izbor predsjednice ili predsjednika suda na bilo kojoj razini mora biti na osnovu znanja, profesionalizma i stručnosti“, naglasio je Moore.

On je rekao da je danas s gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem razgovarao o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Prijedora i njegovih građana.  Moore je dodao da je Misija OESS-a do sada uspješno sarađivala s nositeljima vlasti u ovom gradu i da je uvjeren da će se ta suradnja nastaviti i ubuduće.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković kazao je da je prioritet ovog grada realizacija strategije ekonomskog razvoja i stvaranja uvjeta za zapošljavanje, što su preduvjeti za bolji i kvalitetniji život njegovih građana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije