EP mažoretkinja

Na Europskom prvenstvu sudjeluju djevojke iz osam bh. općina i gradova

24.09.2016.
u 09:00

U Vinkovcima se održava Europsko prvenstvo mažoretkinja, a sudjeluju ih oko dvije tisuće iz brojnih gradova Europe. Od djevojaka iz BiH, na ovom prvenstvu nastupaju Širokobriježanke, Gruđanke, Kiseljačanke, Mostarke, Tomislavgrađanke, Travničanke, Čapljinke i Stočanke.

Počelo neformacijama

Djevojke iz ovih općina i gradova osvajale su medalje na 14. državnom prvenstvu mažoretkinja koje je 1. svibnja održano u Grudama. Natjecanje u Vinkovcima traje do 25. rujna, a djevojke koje sudjeluju izvrsno se zabavljaju i pokazuju zavidno znanje u mažoret-plesu, promovirajući ovo natjecanje kao i svoje općine te gradove na najbolji mogući način. - Već drugi dan smo u Vinkovcima, i super nam je. Natjecanje je počelo s neformacijama, a od danas kreću i formacije, što je ipak puno bitniji dio natjecanja te ujedno i najvažniji. Zbog nedostatka smještaja u Vinkovcima, smješteni smo u Orašju i odlično nam je, govore nam u društvu Širokobriješke mažoretkinje koje slove kao jedne od najboljih ne samo u BiH u kojoj su osvojile sve što se osvojiti moglo već i u puno širim razmjerima. Trenerica i voditeljica Širokobrijeških mažoretkinja Marija Topić Ramljak kazala je kako su se djevojke tijekom cijelog ljeta pripremale za najvažnije europsko natjecanje.

Ples za odsutne djevojke

- Prezadovoljne smo dosadašnjim nastupima. Iako smo kući ostavile dobar dio cura, čak i predvodnicu. Neke nisu s nama zbog smrtnog slučaja, neke zbog ozljeda, mononukleoze, plešemo baš za one koje ovaj put nisu mogle biti s nama, zaključuje trenerica Topić Ramljak.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije