bihamk

Na graničnim prijelazima pojačan promet vozila na izlazu iz BiH

granica
Pixsell
17.03.2019.
u 13:47

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Kostajnica, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor.

Frekvencija vozila pojačanog je intenziteta na putevima prema lokalnim izletištima. Na planinskim prijevojima, kao i u usjecima, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, bilježe se duža zadržavanja na mjestu izvođenja radova. Vozače se moli za strpljenje i razumijevanje.

Na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, na mjestu izvođenja radova vozila prometuju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana prometa za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije