DAN HR HERCEG-BOSNE

Na grob Predsjednika mr. Mate Bobana položeni vijenci

J.Ćorluka/Grude.com
28.08.2017.
u 16:56

Svečanost obilježavanja 24. obljetnice utemeljenja Hrvatske Republike Herceg Bosne u hotelu 'Grude' započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grob Predsjednika mr. Mate Bobana danas u podne.

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg-Bosne Vlado Šoljić, izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora, čelnici općina i Grada Širokog Brijega, te predstavnici braniteljskih udruga položili su vijence i zapalili svijeće na grobu mr. Mate Bobana, kao i na spomen obilježju svim pokojnim braniteljima u Groblju u Gorici, prenosi Grude.com
 

Fra. Vinko Mikulić Bajević pomolio je se, te održao kratki prigodni govor prisjećajući se kako je Mate Boban bio prvi koji je u zajedništvu sa narodom osnovao Hrvatsku Zajednicu a potom i na današnji dan Republiku Herceg-Bosnu, naglasivši kako je i danas prijeko potrebno to zajedništvo hrvatskog naroda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?