Eksplodirao putnički zrakoplov u Dubaiju

Na letu iz Indije bilo putnika iz 
BiH i Hrvatske

04.08.2016.
u 08:00

Putnički zrakoplov kompanije “Emirati” zapalio se jučer prilikom slijetanja u zračnu luku u Dubaiju.

Prema prvim informacijama koje su se pojavile nakon nesreće u medijima, Boeing 777, registracijske oznake EK521, zapalio se jučer oko 12.45 sati po lokalnom vremenu, a sletio je na putu iz Indije. Al Arabija je objavila popis nacionalnosti putnika gdje se može vidjeti kako je na kobnom letu bio po jedan putnik iz BiH i Hrvatske. Svih 282 putnika i 18 članova posade evakuirano je navrijeme i nema ozlijeđenih, potvrđeno je od press službe zračne luke. Iz tvrtke “Emirati” potvrdili su kako je do incidenta došlo prilikom slijetanja zrakoplova, koji je letio iz Indije, pri čemu su kazali kako nema ozlijeđenih, piše Večernji list BiH.

Prestravljeni putnici s ovog leta izjavili su kako je nekoliko trenutaka prije slijetanja bilo problema sa stajnim trapom zrakoplova koji je poletio iz zračne luke Trivandrum International u Indiji. U ostalim izvješćima tvrdi se kako se motor na desnoj strani zapalio i otpao.

Dramatična videosnimka prikazuje zrakoplov koji eksplodira u vatrenu loptu na uzletno-sletnoj pisti. Riječ je o silovitoj eksploziji koja baca veliki komad oplate sa zrakoplova visoko u zrak. Nevjerojatno zvuči, ali svi na ovom kobnom letu, uključujući i 18 članova posade, sigurno su evakuirani u roku od nekoliko minuta otkako je na slijetanju zrakoplov zahvatio plamen.

Vrlo je vjerojatno kako su kapetan i članovi posade u kokpitu zrakoplova poslali hitne signale u trenucima prije nego što su zrakoplov pripremili za slijetanje.

Jedan od pilota u zračnoj luci koji je svjedočio slijetanju leta EK521, rekao je za NDTV televizijsku postaju kako je zrakoplov prišao pisti “jako teško” i dodirnuo uzletno-sletnu pistu repom.

Dok je trajala operacija evakuacije putnika i članova posade iz Boeinga 777, svi letovi na terminalima zračne luke u Dubaiju bili su odgođeni. U izjavi pilot ovog zrakoplova potvrdio je probleme s nogama glavnog stajnog trapa zrakoplova. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije