započela izgradnja

Na mjestu starog niče moderni hotel u Mostaru

Avaz
14.02.2020.
u 09:13

Riječ je o hotelu „Buna“, koji će biti sagrađen na mjestu prijeratnog istoimenog hotelskog kompleksa smještenog uz samu rijeku Bunu.

Dok se čeka na konačnu izgradnju nekadašnjih simbola najvećeg grada na Neretvi, hotela „Ruža“ i „Neretva“, ovih dana započela je izgradnja još jednog hotelskog zdanja, i to u prigradskom naselju Buna, južno od Mostara.

Riječ je o hotelu „Buna“, koji će biti sagrađen na mjestu prijeratnog istoimenog hotelskog kompleksa smještenog uz samu rijeku Bunu.

Tako su investitori, obitelj Rafaela Gagre, nakon gotovo dva desetljeća, koliko je prošlo od privatizacije ovog hotela smještenog uz rijeku Bunu, po kojoj je i dobio ime, počeli realizaciju ovog projekta, piše Dnevni avaz. 

Nažalost, zgrada nekadašnjeg hotela za koji starije generacije vežu lijepe uspomene, a koja je bila u prilično devastiranom stanju, nije mogla opstati i rušenje je bilo jedina mogućnost. 

- Nakon analiza i konzultacija s arhitektima i statičarima odlučili smo se na rušenje starog kompleksa. Praktično, jedino upotrebljiv ostao je podrum ispod zgrade sagrađen za vrijeme Austro-Ugarske, koji ćemo iskoristiti za vinski podrum i konobu zatvorenog tipa. Rušenje objekta je završeno i sada slijede građevinski radovi koji bi, prema planu, trebali biti završeni do Nove godine - kazao je Gagro.

Kako je objasnila Mia Gagro, direktorica budućeg hotela, planirano je 26 soba, četiri apartmana, konferencijska dvorana, restoran i kafe-slastičarnica, a od popratnih sadržaja za sada je predviđena samo sauna.

- Izgradnja je zamišljena kao spoj tradicionalnog i modernog, i, naravno, naglasak je na kamenu. I ponuda restorana bit će klasična hercegovačka s mediteranskom hranom. Vjerujemo da ćemo izgradnjom hotela doprinijeti poboljšanju turističke ponude u Mostaru i Hercegovini - kazala je Gagro.

Zub vremena nije izdržalo nijedno od čuvenih vodeničkih kola na rijeci Buni, uz sami hotel. Kako je rekao Gagro, staro kolo izvučeno je iz rijeke, ali će biti sagrađeno novo. Jer, bez kola, kako je naglasio, cijela priča neće imati smisla. Također, potrudit će se sačuvati svako stablo uz hotel, među kojima ima i stoljetnih.  

Novi hotel zajedno s baštom prostirat će se na ukupno 6.000 kvadratnih metara, a svečano otvorenje planirano je za travanj iduće godine. Cijela parcela na kojoj je uz nekadašnji hotel bio i autokamp obuhvaća površinu od 16.000 kvadratnih metara i na jednom dijelu će biti sagrađen veliki parking.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?