Porezna uprava Federacije BiH

Na području HNŽ izvršena 24 inspekcijska nadzora

15.12.2021.
u 14:48

Porezna uprava Federacije BiH – Županijski porezni ured Mostar je 14.12.2021. godine izvršila 24 inspekcijske kontrole tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva i ostale uslužne djelatnosti.

Kontrole su izvršene na području: Mostara, Čitluka, Konjica i Prozor- Rame, a cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 5 neprijavljenih radnika, 7 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 1 obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i 1 objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog tijela.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje  prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja, zapečaćena su 4 objekata i izdano je prekršajnih 14 naloga s ukupno
izrečenim novčanim kaznama u iznosu 26.900,00 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?