mostar

Na području Mostara Bajram slavljen u 150 džamija i mesdžida

Fena
01.09.2017.
u 09:11

Na području Mostarskog muftijstva Bajram namaz klanjan je u 150 džamija i mesdžida, a središnja bajramska svečanost  održana je u USRC "Midhad Hujdur Hujka" u Mostaru. Bajram namaz predvodio je i bajramsku hutbu održao mostarski muftija Salem ef. Dedović.

 Muftija Dedović se u hutbi osvrnuo na potrebu jačanja samosvijesti, osobne odgovornosti i pravilnog razumijevanja suvremenoga civilizacijskoga konteksta.

 - Vjernički put je put ustrajavanja koji traje čitavoga života, on se dograđuje, dopunjava i ispunjava, baš poput vjerničkog tavafa oko Kabe koji simbolizira trajno kretanje, akciju i stalni pokret. Na tom putu nema umora i malaksanja, a najmanje na tom putu smije biti nemara, ravnodušnosti i beznađa - istaknuo je muftija Dedović.

 Tumačeći propise i obrede hadža, muftija je upozorio na moralne opasnosti s kojima je čovjek suočen tijekom čitave povijesti kao što su isprazne priče i pristajanje na slušanje laži.

 - Valja se nama odlučno oduprijeti onome što je oko nas, a to je kaljuža vijesti, praznih i ogovarajućih priča koje zavode, koje odvode u nemar i otuđenost, kojima se kidaju i međuobiteljski i rodbinski i međuljudski odnosi - rekao je muftija Dedović.

 On je u bajramskoj hutbi, sukladno islamskom učenju,  pozvao vjernike da traže načina i puteve za prevladavanje beznađa, usamljenosti, otuđenosti, patnji, straha, dezorijentiranosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?