OLAKŠALI MJERE

Na povjerenstva za bolovanja ne ide se osobno, dokumentaciju dostavljaju i pacijentima vraćaju obiteljski liječnici

10.04.2020.
u 09:02

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSS BiH) naveo je da zaprima sve veći broj pritužbi radnika koji su na bolovanju, a koje se odnose na to da doktori medicine rada ne žele produljiti bolovanje radnicima kojima je ono isteklo i kojima je isto potrebno produljiti bez njihove osobne prisutnosti.

Kako su naveli iz Saveza, određeni broj radnika koji je privremeno spriječen za rad i koji se svrstava u rizične skupine praktički je prisiljen u vrijeme pandemije izazvane koronavirusom izlagati se mogućoj zarazi i time dodatno ugroziti svoje zdravstveno stanje, a sve kako bi se samo ispoštovala birokracija i formalna procedura za produljenje bolovanja. Stoga su predložili da nadležni kao jednu od mjera eventualno donesu odluku kojom bi se svim radnicima (kojima je to potrebno), a koji su na bolovanju, produljilo bolovanje za još 30 dana.

Trenutačne procedure

Večernjem listu javili su se i pojedini čitatelji koji kažu da im nitko ne zna reći što trebaju raditi i kako postupiti te se boje za svoja radna mjesta jer ne mogu donijeti pravdanje za bolovanje.

Odgovor smo potražili u Domu zdravlja Mostar. Prema riječima Ines Popovac, glasnogovornice DZ Mostar, osobe koje su na bolovanju javljaju se svom izabranom obiteljskom liječniku redovito, liječnik prati stanje i produljava ili zatvara bolovanje shodno zdravstvenom stanju.

“Ako se radi o bolovanju koje je dulje od 42 dana, potrebno je obiteljskom liječniku dostaviti (ako to već nije učinjeno) sve do sada dostupne nalaze, osobito posljednji.

Može se dogovoriti s liječnikom da se nalaz dostavi e-mailom ili Viberom kako bi se smanjilo kretanja, a po smirivanju epidemije donijeti original. Liječnik će službenim putem nalaze, uz obrazloženje, dostaviti prvostupanjskom liječničkom povjerenstvu (povjerenstvo za bolovanja) i dobiti nalaz, ocjenu i mišljenje (NOM) povjerenstva, također službenim putem”, objasnila je Popovac.

Dostavljanje bolovanja

Pacijent preuzima doznaku za bolovanje i NOM povjerenstva u ambulanti, osim u slučaju da je ustanova u kojoj je pacijent zaposlen dogovorila dostavu doznaka službenim putem.

“Ovime smo pacijentu olakšali postupak ishođenja mišljenja povjerenstva, sve u cilju smanjenja kretanja za vrijeme epidemije”, kazala je Popovac.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije