Stanje na cestama

Na tunelu Crnaja trenutno nema radova, promet ide normalno

26.01.2021.
u 12:03

Zbog snijega i poledice na dionicama: Ripač-Gorjevac, Ključ-Bosanski Petrovac, Vlasenica-Han Pijesak, Drvar-Bosansko Grahovo-Livno, Tomislavgrad-Šuica-Kupres i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje za teretna vozila preporuka je uporabe lanaca. Otežano zbog ugaženog snijega i poledice prometuje se i na ostalim dionicama u višim predjelima.
Na ostalim putevima u BiH prometuje se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura iz BIHAMK-a skreću pozornost na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozoravaju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, te se napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Tunel Crnaja, na magistralnoj cesti M17, dionica Konjic - Jablanica, prohodan je i trenutno se ne vrše radovi na sanaciji.
Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružnog raskrižja izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se promet putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni promet preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?