Đemal Memagić

Načelnik svoju plaću daje studentima

memagic
Foto: agencije
14.11.2014.
u 09:51

Ove godine će jednokratnu pomoć dobiti 77 učenika u iznosu od 200 KM i 22 studenta u iznosu od 400 KM

Načelnik općine Olovo Đemal Memagić vjerojatno je jedini načelnik u Bosni i Hercegovini, ali i regiji, koji ne prima plaću za svoj rad. Taj novac je preusmjerio za stipendiranje najboljih učenika i studenata s područja lokalne zajednice kojom upravlja.

Doprinos obrazovanju

- Pokušavam na ovaj način doprinijeti obrazovanju ljudi s područja Olova - kaže Memagić za bh. novinsku agencija Patria (NAP). Memagić je biznismen, osnivač i vlasnik jednog od najpoznatijih bh. tekstilnih brendova “Alma Ras”. Ovo mu je treća godina na čelu Općine Olovo, kao kandidatU Stranke demokratske akcije (SDA) i nikad do sada nije uzimao naknadu za svoj rad. Umjesto za sebe, od tog novca finanCira učenike i studente.

Studenti i školarci

Ove godine će jednokratnu pomoć dobiti 77 učenika u iznosu od 200 KM i 22 studenta u iznosu od 400 KM. - Naša politika je da financiramo najbolje učenike srednjih škola i studente - kaže Memagić. Svojom gestom, kaže, želi nagraditi vrijedne školarce, pokazati im da se trud isplati i olakšati njihov put da sutra postanu važni građani društva od kojih će koristi imati cijela zajednica, piše NAP.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?