bešlić

Nadam se kako će iduće godine biti završena izgradnja Kulturno-sportskog centra

Ljubo Bešlić
19.01.2017.
u 21:30

Izgradnje kolektora i pročistača otpadnih voda,značajan ne samo za Mostar, već i za sve gradove i općine nizvodno od Mostara uz rijeku Neretvu, za Čapljinu te Opuzen i Metković u Hrvatskoj, čija je vrijednost 130 milijuna KM trebao biti završen do sredine 2018. godine, potvrdio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Bešlić je, govoreći o realizaciji infrastrukturnih projekata u Mostaru, podsjetio i da su sredinom listopada prošle godine nastavljeni radovi na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora u što će biti uloženo više od 9 milijuna KM. Također je kazao i kako se završava i most preko rijeke Neretve od vrha Avenije do Sjevernog logora, a gradi se i cesta s četiri prometne trake, oborinskom odvodnjom te pješačkim podvožnjakom, s priključkom na Titovu ulicu, gdje će se nalaziti kružni tak. Vrijednost ove investicije je 11 milijuna KM.

- Ono što je dodatna važnost realizacije ovog infrastrukturnog projekta jeste ta da će se ovim konačno rasteretiti središte grada od velikih kamiona koji iz pravca zapadne Hercegovine idu prema Sarajevu, kazao je Bešlić.

Ove godine treba biti završen i projekt kompletne rekonstrukcija Fejićeve ulice u istočnom dijelu grada, što obuhvaća podzemne i nadzemne instalacije te popločavanje kamenom duž cijele ulice sve do stare Gradske jezgre. Ovaj projekt, čiji je investitor Grad Mostar, vrijedan je devet milijuna KM.

- Pored ovih velikih projekata radimo i velike projekte uz podršku IPA fondova, koji se odnose na Zračnu luku, HERA Vitisor centar. Radimo i na očuvanju i unaprjeđenju spomeničke baštine, razne projekte s UNESCO-om, a nadam se u idućim godinama i završetku Kulturno-sportskog centra. Također, pripremamo da Grad Mostar postane Green designe Jugoistočne Europe, a cilj je da u bliskoj budućnost Mostar bude europska grad kulture Jugoistočne Europe, kazao je gradonačelnik Mostara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije