Petrovdan u Kočerinu u znaku proslave 150. obljetnice župe

Nadbiskup mons. Želimir Puljić: Fra Blago Karačić predavao mi vjeronauk u mom Blagaju

29.06.2022.
u 15:28

Blagdan svetih Petra i Pavla posebno je proslavljen u Kočerinu. Ovaj blagdan bio je u znaku proslave 150. obljetnice utemeljenja župe Kočerin. Misu uočnicu pred mnoštvom vjernika predvodio je zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, predsjednik BKH-a, koji se prisjetio fratara koji su službovali u Kočerinu, a koje je poznavao i s njima surađivao.

"Fra Blago Karačić predavao mi je vjeronauk u mom Blagaju“, prisjetio se nadbiskup. Zaredio je fra Valentina Vukoju, službovao u Dubrovniku s fra Mladenom Vukšićem, a s fra Mićom Pinjuhom utemeljio predbračne tečajeve. Provincijal fra Jozo Grbeš čestitao je Kočerinjinanima 150. rođendan župe, a vjernicima se obratio i dr. fra Robert Jolić, autor monografije "Stoljeće i pol župe Kočerin“, koju je uredio dr. fra Mario Knezović, kočerinski župnik.

Nakon misnog slavlja uslijedila je velika pučka veselica, uz nastup TS-a „Dukati“. Zapjevao je i fra Mario, zaplesala se trusa, čula se i ganga, a priređen je i vatromet. Fra Petru Krasiću kojemu pripadaju najveće zasluge za gradnju velebne kočerinske crkve bilo je jako žao što zbog zdravstvenih razloga nije mogao nazočiti proslavi 150. rođendana župe Kočerin. Ljubitelji malog nogometa nakon pučke veselice mogli su nazočiti poluzavršnici Petrovdanskog turnira na igralištu kočerinske osnovne škole. Mise na sam blagdan svetih Petra i Pavla, nebeskih zaštitnika župe Kočerin, predvodio je fra Ivan Boras, nekadašnji kočerinski župnik. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije