Zahvaljujući humanosti i donacijama dobrih ljudi

Nadi Kandić iz Mostara od danas će život biti mnogo lakši

29.06.2022.
u 12:39

Prije više od dvije godine, točnije u siječnju 2020. godine pokrenuta je humanitarna akcija za nepokretnu djevojku iz Mostara Nadu Kandić. Nada živi u mostarskom naselju Eksperiment, preko puta Tržnog centra Mercator, a trebala joj je pomoć građana kako bi olakšala svakodnevni život.

Naime, kako se navodi u apelu koji su u siječnju 2020. godine uputili građani koji su pokrenuli akciju pomoći, Nada koja je nepokretna i služi se invalidskim kolicima nema prilagođen prilaz svojoj zgradi. Jedino rješenje za Nadu je bilo da se prikupi 31.500,00 konvertibilnih maraka kako bi se iz Italije naručile dvije platforme koje bi Nadi omogućile da sama izlazi iz kuće i bude dosta samostalnija, te ne bi bila zatvorena u četiri zida svoga stana.

Odlična vijest stigla je danas, a to je da je Nada, zahvaljujući humanitarnoj akciji i donacijama dobrih ljudi, napokon dobila lift u zgradi u kojoj živi, a koji će joj uveliko olakšati svakodnevni život.

Nada Kandić pismom se zahvalila dobrim ljudima na pomoći, a mi njezino pismo objavljujemo u cijelosti. 

Ovo je moja priča koju zovem svojim imenom .....

NADA

Živim u poznatoj mostarskoj zgradi koja se zove "Eksperiment". I ponekad pomislim kako je moj život veliki eksperiment. Od rođenja sam nepokretna. A nosim ime NADA  koje  nije  slučajno meni dodijeljeno.  NADA  je ono što nam je ostaje u teškim trenucima, NADA  je ono što drži upaljenom našu svijeću i kad smo mislili da će se ugasiti. NADA nikad ne umire...
Sada želim biti takva NADA.... ona koja će probuditi NADU u ljudima. I ovaj lift je dokaz kako  se  isplati nadati i  vjerovati u dobro i dobre ljude. Među nama ima mnogo dobrih ljudi, to su oni koji usrećuju druge, koji su pored potrebitih i koji se nikad ne umore u dobročinstvu... Svačiji je život s vremena na vrijeme težak, ali svatko je poseban na svoj način. Vjerom, nadom, ljubavlju, poštenjem i strpljenjem možemo postići ono o čemu smo sanjali.

 prvi put sama izlazim       

 

  mama i ja  

Moji snovi su se konačno ostvarili! Sada mogu, uz pomoć ovog lifta, uživati u svakom danu koji dolazi. Na suncu, kiši, vjetru i snijegu.

 

 hvala vam 

 

Zahvaljujem svima koji su bili uz mene, zahvaljujem svima koji su mi pomogli  financijski i duhovno. Posebno ću spomenuti Grad Mostar, Udrugu paraplegičara i pacijenata s dječjom paralizom „Marko Ravlić“, moju rodbinu i prijatelje, te susjede s kojima sam prošla težak put dugo očekivanog projekta.
I pozivam sve vas, koji čitate ovo moje pismo NADE I ZAHVALE  da ovaj moj "projekat"  bude početak promjene! Početak još mnogih ostvarenih snova! 

Želim svoju akciju pod nazivom "Probudi se, grade, probudi Hercegovino!" nastaviti za  druge koji su u istoj ili sličnoj potrebi, riječima..... "Idemo dalje moj grade, moja Hercegovino" .

Zahvalna i sretna 
vaša NADA Kandić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?