Dio privremenog rukovodstva BHANSA-e optužuje državnu vlast

Nadzor bh. neba u listopadu doveden u pitanje

zrakoplov
Foto: Borna Filić/PIXSELL
08.08.2014.
u 08:52

Vijeću ministara se zamjera što proteklih godina nije razmatralo izvješća

Zbog sukoba u i oko Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) upitno je preuzimanje nadzora od susjednih zemalja nad zračnim prometom iznad BiH, najavljeno za 16. listopada ove godine. To, naime, tvrde dvojica vršitelja dužnosti zamjenika ravnatelja Agencije Damir Ćopić i Đelal Hasečić u pismu upućenom Parlamentarnoj skupštini i Vijeću ministara BiH.

Spletke i optužbe

Pismo koje je, prema tvrdnji dvojice zamjenika, „iz njemu poznatih razloga“ odbio potpisati v. d.ravnatelja, Marin Raspudić, obiluje što izravnim što neizravnim optužbama na račun državne vlasti. Vijeću ministara se zamjera što proteklih godina nije razmatralo godišnja izvješća, prijedloge programa rada i druge dokumente koje je BHANSA dostavljala.

Iznose se optužbe i na račun predsjedatelja Vijeća Agencije koji već duže vrijeme, kako tvrde, nije sazivao sjednice, a nakon što je to i uradio nijedan od prijedloga Uprave koji se odnose na javne nabave, uključujući i nabavu usluga radarskog pokrivanja u zračnom prostoru BiH, nije dobio potrebnu većinu glasova članova Vijeća.

- S obzirom na navedeno, kao i da je ozbiljno ugrožen nastavak pružanja usluga prilazne i kontrole zračne luke, kao i početak pružanja usluga u srednjem i jednom dijelu gornjeg sloja zračnog prostora od Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH, predviđen za 16. 10. 2014. godine, molimo da u okviru svojih nadležnosti pomognete u prevladavanju navedenih problema, a sve u cilju omogućavanja početka pružanja usluga, navode u pismu Ćopić i Hasečić, piše Večernji list.

Politički problemi

Oni kao problem navode i neuspostavu Odbora za zračni promet, iako je prošlo pet godina od usvajanja zakona koji to propisuje. Za to, pak, prozivaju Ministarstvo prometa i veza BiH. Pismo dvojice v. d. zamjenika ravnatelja BHANSA-e razmatrat će uskoro povjerenstva za promet i veze oba doma državnog parlamenta, iako je očito u pitanju politički problem vezano uz upravljanje ovom važnom državnom agencijom u koji su se ovim pismom uključila i dvojica v. d. zamjenika.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije